Contact
Algemeen: info@shantykoordokkum.nl
PR en boekingen: pr@shantykoordokkum.nl.nl
PR telefoon: 06 5151 4105 of 0519 29 3520
Ons volgende optreden, klik op de agenda
 
WYSIWYG Web Builder
"Shantyfestival Maritiem Dokkum 2016"
Op 25 juni 2016 organiseert het enige shantykoor van Dokkum, Shantykoor “de Admiraliteitssjongers”, de derde editie van "Shantyfestival Maritiem Dokkum". De eerste twee edities van dit grote festival waren een groot succes met duizenden bezoekers. Het shantyfestival belooft weer een spektakel te worden en uniek voor Dokkum e.o. De organisatie heeft maar liefst 16 koren gecontracteerd die zullen optreden vanaf 5 podiums verspreid in de pittoreske binnenstad. Prachtige koren uit Friesland en ver daarbuiten waarvan enkele nog niet eerder in Dokkum optraden. Daarbij zijn we vereerd dat er ook een Duits koor naar Dokkum komt. Bijzonder is het kleinere podium waarop een aantal shantygroepen zullen optreden.
Bingumer ShantyChor - Leer Bingum DE (website)
Shantykoor Tolbert - Tolbert (website)
Shantykoor Loo en Drosten Singers - Dalen (website)
Lemster Shantykoor (website)
Scheepsfolk - Julianadorp (website)
Shantykoor Magellan Singers - Delfzijl (website)
Shantykoor Aan Lager Wal - Hurdegaryp (website)
The Forebitter Men - Leeuwarden (website)
Burgerkoor - Dokkum (facebook)
Shantykoor de Beurtskippers - Surhuisterveen (website)
Shantykoor Voor de Mast - Katwijk (website)
Armstrongs Patent - Appingedam (website)
Shantykoor de Peijesjongers - Drachten (website)
Doekegat Piratenkoor - Uithuizermeeden (website)
Shantykoor Voor Anker - Veenendaal (website)
Shantykoor de Admiraliteitssjongers - Dokkum
Op ieder podium zullen 3 koren per toerbeurt optreden, de koren blijven dus steeds op hetzelfde podium. Zo kunt u als bezoeker gemakkelijk een keuze maken welke koren u deze dag wilt beluisteren. We beginnen al om 11:00 uur en om 17:00 uur is de grote finale met alle koren vanuit de Muziektent van Dokkum op De Zijl bij het gemeentehuis. Tijdens het festival worden op verschillende plaatsen de programma's uitgedeeld. In Dokkum kunt u, buiten de binnenstad, gratis parkeren op de randparkeerplaatsen. Vanaf die parkeerplaatsen is het naar het centrum slechts een paar minuten lopen. En krijgt u dorst van het meezingen, of hebt u trek in iets lekkers: de horeca is in Dokkum ruim vertegenwoordigd. Onze vaste palingroker is ook deze keer weer aanwezig met vers gerookte paling.
Een en ander wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors: om de lijst met sponsors te zien klikt u hier.
Deze pagina wordt de komende tijd regelmatig aangevuld met informatie voor deelnemers en bezoekers. Keer regelmatig terug.
De onderstaande koren nemen deel aan Shantyfestival Maritiem Dokkum:
Op dezelfde dag is er nog een prachtig evenement in Dokkum, het Nationaal Concours Hippique. Een groots paardenspektakel met kampioenschappen, de grote show van Dokkum om de Bonifatiusbokaal, de strijd om 2 gouden zwepen en de zilveren Waag.
Rond 11:30 uur rijdt het  openingsdefilé van paardenkoetsen door het centrum van Dokkum naar het evenemententerrein op het Tolhûspark. Dit zal voor de bezoekers van het shantyfestival een mooi gezicht zijn. We vragen u vriendelijk de stoet ruimte te geven om te passeren.
Captain’s Dinner!
Onze gastheer waar we ’s morgens worden ontvangen met koffie en wat lekkers, restaurant “de IJsherberg”, heeft speciaal een diner samengesteld. Dit diner is te reserveren voor iedereen, dus ook niet deelnemers zijn van harte welkom. Voor de prijs van het diner hoeft u deelname niet te laten, u kunt deelnemen voor slechts € 10,00 exclusief consumpties! De organisatie van dit diner is geheel in handen van het restaurant en opgave voor deelname aan dit zogenaamde Captain’s Dinner is dan ook gewenst. Opgave kunt u doen via telefoonnummer 0519 229500. U kunt, wanneer u zich heeft opgegeven, aanschuiven vanaf 18:00 uur. Benieuwd naar de samenstelling van het buffet? KLIK HIER om het menu te bekijken!
Informatie, dagindeling, schema van optreden, parkeren, etc.
Om de dag goed te laten verlopen hebben we een indeling gemaakt wanneer de ontvangst is en wanneer welk koor optreedt. In het document kunt alle informatie lezen, klik om het te bekijken op de informatiekubus >>>>>>>>>>>